ВИРОБНИЦТВО ЛІКУВАЛЬНО-ПРОФІЛАКТИЧНИХ (БІОАКТИВНИХ) ПРЕПАРАТІВ НА ОСНОВІ ПЕЛОІДУ ТА КОМПЛЕКСУ МІНЕРАЛЬНИХ СОЛЕЙ КУЯЛЬНИЦЬКОГО ЛІМАНУ

Основні характеристики, суть розробки:

Пропонуються зручні у використанні лікарські форми, що містять унікальний комплекс мінеральних солей і пелоїду Куяльницького лиману. Ці лікарські форми зручні для застосування, стерильні, можуть використовуватися як в косметичних і лікувальних установах, так і в домашніх умовах, незалежно від пори року і погодних умов, а саме – такі лікувально-профілактичні препарати:

1. Сухий, оптимізований за складом, стерильний препарат пелоїду Куяльницького лиману.

2. Лікувальні пов’язки, що містять комплекс мінеральних солей Куяльницького лиману, що мають протизапальну активність.

3. Стерильні лікувальні пов’язки, що містять пелоїд Куяльницького лиману, що володіють протизапальною дією.

4. Лікувальний гель, що містить комплекс мінеральних солей Куяльницького лиману.

5. Лікувальний гель, що містить оптимізований за складом пелоїд Куяльницького лиману.

Як жива, постійно регенеруюча біосистема, лікувальний пелоїд відкриває все нові можливості використання. Жодне з сучасних ліків по широті своєї дії не може на даний час зрівнятися з пелоїдом. Проте, використання нативного пелоїдів і ропи (комплексу мінеральних солей) Куяльницького лиману обмежено можливостями бальнеологічного курорту, що скорочує доступ широкого кола населення до цього способу лікування. У зв’язку з цим, нами пропонується отримання сухого стерильного пелоїду Куяльницького лиману та комплексу мінеральних солей з ропи, на основі яких можливе отримання цілого ряду лікарських форм косметичного і медичного призначення, які будуть доступні всьому населенню України.

Технологія отримання сухого пелоїдів і комплексу мінеральних солей не потребує використання високотехнологічного обладнання та досить проста у виконанні.

Kuyalnik 1

Сухий пелоїд Куяльницького лиману

2

Серветки з комплексом мінеральних солей Куяльницького лиману

 

3

Гель с комплексом мінеральних солей Куяльницького лиману

Порівняння з аналогами. Патентно-конкурентоспроможні результати:

На наш час не існує світових аналогів розробленим лікувально-профілактичним препаратам, завдяки унікальності Куяльницького лиману і, відповідно, унікальному мінеральному та органічному складу пелоїду та ропи. Деяке порівняння можна зробити з препаратами, які одержані на основі мінералів Мертвого моря, але проведені порівняльні фармакологічні дослідження показали більш виражену фармакологічну ефективність комплексу мінеральних солей з Куяльницького лиману, ніж комплексу солей з Мертвого моря.

Потенційні замовники:

Розробка може бути реалізована для впровадження підприємствам санаторно-курортного профілю, косметичним салонам парфюмерно-косметичним магазинам, споживачам натуральної косметики медичної дії.

Стан готовності розробки. Існуючі результати впровадження:

На всі запропоновані препарати є патенти (Україна, 2011, 2012 р). Для даних препаратів проведені фізико-хімічні та біологічні дослідження щодо з’ясування їх хімічного, біохімічного та мікробіологічного складу. Проведені доклінічні дослідження на лабораторних тваринах з вивчення їх протизапальної та протинабрякової дії. Створено тимчасовий лабораторний регламент на виробництво даних препаратів. Запропоновані препарати можуть використовуватися  як лікувальні засоби, що  вимагає проходження фармакологічного комітету, але на перших етапах вони можуть бути зареєстровані та випускатися як біологічно активні речовини для косметології.

Інноваційні розробки ОНУ Інші інноваційні розробки Науково-дослідницькі групи