Пристрій для виявлення перешкод сліпими

Автори: Сантоній В.І., Іванченко І.О., Будіянська Л.М.

Назва підрозділу чи дослідницької групи:
Анотація пропозиції: Пристрій для виявлення перешкод сліпими вмонтовано в тростину. Знаходить перешкоди шляхом розрізнення з високою точністю небезпечних ділянок дороги трьох типів і передає випереджаючу інформацію звуковими сигналами відповідної частоти. Пристрій відноситься до технічних засобів, що полегшують ходьбу і просторове орієнтування сліпих в незнайомій або змінній обстановці. Пристрій (тростина) підвищує вірогідність виявлення перешкод сліпими і збільшує кількість вимірюваних ознак, а конструктивне об’єднання контактного і неконтактного пристосувань забезпечує ідентичність просторово-координатних характеристик та можливість кількісної оцінки характеристик перешкод. Багатофункціональність тростини підвищує безпеку користувача.

Інновації та переваги пропозиції:
Пристрій належить до нового покоління приладів медико-біологічного призначення, здатних частково компенсувати недоліки зору. Технічні та експлуатаційні характеристики роблять його конкурентноспроможним на світовому ринку пристроїв аналогічного призначення.

Стан готовності розробки:
Виготовлено дослідний зразок пристрою, що вмонтовано в тростину для сліпих. Проведено натурні випробування дослідного зразка в Одеській обласній благодійній організації реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями „ЕнджелАйз”.

Скачати архів з детальним описом

Інноваційні розробки ОНУ Інші інноваційні розробки Науково-дослідницькі групи