Датчик зусилля натягу

Автори: Лепіх Я.І., Снігур П.О.

Назва підрозділу чи дослідницької групи:
Анотація пропозиції: Датчик генераторного типу з пристроєм на поверхневих акустичних хвилях призначений для визначення ступеня натягу сітки трафарету, стрічки транспортера та інших гнучких поверхонь, використовуваних у технології мікроелектроніки, у поліграфічній, текстильній промисловостях та ін. областях техніки.

Інновації та переваги пропозиції:
Економічні переваги датчика базуються на використанні для його виготовлення переважно групових методів мікроелектроніки, відсутності дорогоцінних матеріалів, низькою трудоємністю. Техніко-економічні показники дозволяють застосовувати датчик для широкого спектру вимірювальної апаратури і обладнання.

Стан готовності розробки:
Виготовлено зразки датчика та проведено випробування зразків на вимірювальних стендах, а також на підприємствах потенційних споживачів датчиків. Проведено випробування зразків у складі промислового обладнання для вимірювання зусилля натягу сітки трафарету в НДТІ «Темп».

Порівняння з аналогами:
Порівняльний аналіз, зроблений на основі патентного пошуку, показує, що за сукупністю суттєвих ознак технічних рішень датчик має ряд переваг перед аналогами. Зокрема, використання в якості чутливого елементу акустоелектронного пристрою дозволило не тільки підвищити метрологічні параметри, а і за рахунок частотного виду вихідного сигналу суттєво спростити спряження його з мікропроцесором. Крім того, датчик відповідає вимогам радіаційної стійкості і вибухобезпеки.

Скачати архів з детальним описом

Инновационные разработки ОНУ Другие инновационные разработки Научно-исследовательские группы