Математична модель фазового вимірника відстані

Автори: Молчанюк В.I.

Назва підрозділу чи дослідницької групи:
Анотація пропозиції: Математична модель проводить оцінку точностних характеристик фазових оптичних локаторів, динамічний діапазон, співвідношення сигнал шум вхідних сигналів. Математична модель дозволяє оцінити динамічний діапазон вхідних сигналів, оптимізувати співвідношення сигнал шум, опорного і вимірювального каналів, а також оцінити вплив коефіцієнта віддзеркалення поверхні локації на точностні характеристики фазового оптико-електронного вимірника відстані. Математична модель дозволяє оцінити вплив нестабільності частот основного і опорного генератора на погрішність вимірювання відстані. Результати чисельного моделювання видаються у формі електронних таблиць і графіків.

Інновації та переваги пропозиції:
Математична модель фазового вимірника відстані виконувалась на основі досвіду конструювання оптико-електронних пристроїв в науково-дослідній лабораторії «Датчики та реєструючі системі» ОНУ ім. І.І. Мечникова і може бути оцінена, як ноу-хау.

Стан готовності розробки:
Створена математична модель фазового вимірника відстані.

Порівняння з аналогами:
Відомі засоби застосування середовища MATLAB для розрахунків неелектронних структур електричних схем, теплових ланцюгів. Показана можливість застосування MATLAB в розробці математичної моделі фазового вимірника відстані.

Скачати архів з детальним описом

Інноваційні розробки ОНУ Інші інноваційні розробки Науково-дослідницькі групи