Сенсор оптичного та ренгенівського зображень з внутрішнім підсиленням

Автори: Борщак В.А., Балабан А.П., Сминтина В.А. Лепіх Я.І., Куталова М.І., Затовська Н.П.

Назва підрозділу чи дослідницької групи:
Анотація пропозиції: Перетворювач оптичного та рентгенівського зображень в електричний сигнал з внутрішнім підсиленням на основі напівпровідникових бар’єрних структур з використанням матеріалів з суттєвим порушенням далекого порядку. Сукупність характеристик дозволяє використовувати перетворювач для астрофізичних досліджень, а також для реєстрації оптичних та рентгенівських зображень у пристроях медичного призначення.

Інновації та переваги пропозиції:
Експериментально показано, що для пропонованого оптичного та рентгенівського сенсора з внутрішнім підсиленням можливе схемне сканування перетворювача, що забезпечує одержання жорсткого растра зображення та полегшує введення інформації у ЕОМ для наступної обробки.
Перетворювач оптичного та рентгенівського зображень в електричний сигнал при використанні у практиці рентгенографічних медичних досліджень дозволяють відмовитися від використання коштовних рентгенівських фотоматеріалів, що може дати суттєвий економічний ефект.

Стан готовності розробки:
Створені працюючі лабораторні зразки, проведено їх випробування.

Порівняння з аналогами:
Сукупність вказаних характеристик сенсору оптичних та рентгенівських зображень (в тому числі засіб сканування даного перетворювача, на який є авторське свідоцтво) не має аналогів серед вітчизняної та зарубіжної техніки та дозволяє використовувати розробку для вирішення фундаментальних та прикладних завдань астрофізичних досліджень, а також у різних застосуваннях практичної медицини (для оперативного одержання рентгенівських зображень з наступною їх обробкою, наприклад, при комп’ютерній томографії).

Скачати архів з детальним описом

Інноваційні розробки ОНУ Інші інноваційні розробки Науково-дослідницькі групи